Latte Art Workshop Rotterdam

Onze mogelijkheden

Latte Art Workshop in Rotterdam - Basics

Heb jij altijd al de kunst van het latte art willen doorgronden? Wil jij ook thuis of op het werk de mooiste vormen kunnen schenken zoals een appeltje, een hartje of een tulpje? Ketelbinkie koffie biedt een unieke Latte Art Workshop in Rotterdam aan.

Latte art is de kunst van het melk schuimen en gieten in de crema laag van de koffie. Onze professionele barista’s delen in deze 3 uur durende workshop hun praktijkkennis zodat jij de handvaten krijgt om de mooiste cappuccino en latte te maken.

Melk voor latte art

Wist je bijvoorbeeld dat de soort melk die je kiest belangrijk is voor de kwaliteit en dikte van het melkschuim en de smaak? In de workshop leggen wij je uit wat voor invloed de melk heeft op het schuim en welke soort melk je het best kunt gebruiken. Voordat er wordt gestart met het maken van figuren wordt eerst de basis van het opschuimen uitgelegd.

Latte art figuren maken

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met het ‘schenken’ van figuren. Bij latte art zit de techniek in het opschuimen en in het schenken van de melk in de koffie. Het is een combinatie van pols en handbewegingen terwijl je de melk gecontroleerd in de koffie schenkt. Aan bod komen: het appeltje, het hartje en de tulp.

Zelf aan de slag als barista

Onze barista’s demonstreren eerst alle technieken en vervolgens ga je zelf aan de slag. Je gaat zelf achter de koffiemachine staan en hands on aan de slag met het opschuimen van melk, dit walsen en vervolgens met veel liefde in schenken. We laten je de belangrijkste verschillen zien tussen alle variaties melk-koffies en geven advies over hoe je efficiënt en effectief te werk kunt gaan. Ben je erbij?

Aanmelden

Latte Art workshop

Heb jij al zin om de workshop te gaan volgen? Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare data voor onze Latte Art workshops. Je kunt ervoor kiezen om je als groep of als individu aan te melden. De workshop voor individuen gaat alleen door wanneer er minimaal 8 deelnemers aanwezig zijn. Wij zullen je hier dan ook tijdig over informeren. Bij een groepsworkshop reserveer je de workshop voor een hele groep. Je kiest hierbij zelf hoeveel deelnemers er aanwezig zijn met een maximaal aantal van 8 personen.

Workshop data*

* Na het klikken op één van de data ga je direct naar onze webshop

NIEUWE DATA VOLGEN MEDIO OKTOBER 2024

Duur: 2,5 à 3 uur
Prijs p.p.: € 70,00 op door ons georganiseerde data (minimaal 8 personen)
Prijs groep: mail of bel ons voor prijsopgave voor prive/zakelijke workshop op locatie
Overig: Inclusief Ketelbinkie certificaat

Meer informatie over de workshop?

Heb je nog vragen aan ons over deze workshop? Wij helpen je graag verder. Laat je gegevens achter op onderstaand contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Meer informatie

Ik wil meer informatie