Koffie workshop Rotterdam

Onze mogelijkheden

Koffiezetten – de methodes

De geschiedenis van koffie gaat zo’n 400 jaar terug. Sindsdien zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van koffie en is er steeds meer kennis over koffie opgedaan. Koffie is meer dan alleen een warme drank en om die reden zijn er talloze manieren waarop koffie kan worden bereid. Met onze jarenlange ervaring en expertise hebben wij een workshop ontwikkeld waarin we je kennis laten maken met de verschillende zetmethodes van koffie.

De methodes van koffie zetten

In de workshop komen de Aeropress, Eva Solo, French press, Cafetiere en de Porcelein filter aan bod. Bij alle methodes is het belangrijk dat de dosering, de watertempratuur en de maalgraden kloppen. Wist je dat een ‘prima’ en een ‘heerlijke’ koffie heel dicht bij elkaar liggen?

Aeropress

De Aeropress is uitgevonden door Alan Adler en ontwikkeld om met verschillende soorten druk, malingen, doorlooptijden en watertempraturen te werken. Door te experimenteren met deze variabelen kun je verschillende smaken uit dezelfde koffie toveren. We laten zien hoe wij het zelf doen en je mag daarna zelf aan de slag om jouw perfecte koffie te bereiden.

Eva Solo

De Eva Solo is een prachtig vormgegeven Deense coffee maker. In de glazen kan wordt het water over de gemalen koffie geschonken. De koffie wordt direct uit de kan in de kop geschonken door een geïntegreerd metalen filter. Er wordt niets tegengehouden waardoor je de pure koffie smaak proeft zoals deze bedoeld is. Voor ons is dit één van onze favoriete zetmethodes.

French Press

De French press is rond 1800 uitgevonden en wordt dagelijks nog veel gebruikt in Frankrijk. In de glazen pot bevindt zich een doordruk zeef. De gemalen koffie wordt onderin de glazen pot gedaan, overgoten met heet water en wordt vervolgens door de koffie heen gedrukt. We laten de koffie even rusten en kunnen daarna direct de koffie inschenken.

Cafetiere

Een cafetiere wordt ook wel een mokka pot genoemd en staat in alle Italiaanse huishouden als alternatief voor de espressomachine. Koffiezetten met een cafetiere is eenvoudig, je vult het reservoir met water en het metalen filter met espresso koffie en zet deze op het vuur. Heel belangrijk is het moment dat je de cafetiere van het vuur haalt om de verfijnde koffie smaak te realiseren.

Porcelein Filter

Het koffie zetten met een porceleinen filter is een methode om zonder gebruik te maken van papieren filters koffie te zetten. Het porcelein heeft de eigenschap dat het warmte goed geleid en het eindproduct goed warm houdt. Door de dosering en maalgraad zodanig aan te passen krijg je hele zuivere koffies. Met onze jarenlange ervaring hebben wij ook deze manier van koffiezetten tot een hoger niveau kunnen brengen. Onze barista’s laten het je zien en vertellen hun eigen ervaring over het werken met deze zetmethode.
Naast de componenten dosering, temperatuur en maalgraad krijg je ook verschillende handige tips om zelf thuis of professioneel de beste koffie te bereiden met de diverse methodes. Onze barista’s hebben veel kennis van alles wat te maken heeft met koffie.

Aanmelden

Koffie workshop | Koffie zetten – de methodes

Heb jij al zin om de workshop te gaan volgen? Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare data voor onze Koffie workshops. Je kunt ervoor kiezen om je als groep of als individu aan te melden. De workshop voor individuen gaat alleen door wanneer er minimaal 8 deelnemers aanwezig zijn. Wij zullen je hier dan ook tijdig over informeren. Bij een groepsworkshop reserveer je de workshop voor een hele groep en kun je dit op ieder gewenste locatie laten plaatsvinden. Je kiest hierbij zelf hoeveel deelnemers er aanwezig zijn met een maximaal aantal van 10 personen.

Workshop data*

* Na het klikken op één van de data ga je direct naar onze webshop

Data volgen week 7 2023

Prijs p.p.: € 60,00 op door ons georganiseerde data(minimaal 8 personen)

Prijs groep: vanaf € 650,00 op locatie (maximaal 10 personen)
Overig: Inclusief Ketelbinkie certificaat

Meer informatie over de workshop?

Heb je nog vragen aan ons over deze workshop? Wij helpen je graag verder. Laat je gegevens achter op onderstaand contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie

Ik wil meer informatie